Jeugd - Archieven

Een jonge kunstenares van Sint-Lambrechts-Woluwe stelt tentoon in de « Maison de la Jeunesse »

Juliette Berteaux, een 15 jarige kunstenares uit onze gemeente, heeft deelgenomen aan een project genaamd « Cap Solidarité ». In dit verband heeft ze drie maand verbleven in een dorp in Benin en heeft daarbij de gelegenheid te baat genomen om mooie fotoreportage te maken. Getroffen door de karige voorzieningen in dit land, vooral op het vlak van de gezondheid, heeft het jonge meisje besloten om de opbrengsten die uit de verkoop van haar werken komen, te bestemmen voor de medische verzorging van dit West-Afrikaanse land.

« M’n motivatie was werkelijk hoewel ik op weg was naar het onbekende in november 2010, vertelt Juliette. Ik verwachtte anders zo’n warm onthaal niet en ook niet zo’n rijke ervaring. Ik logeerde bij « papa Gabriel » die m’n visie op de wereld veranderd heeft, en bij wijze van correcte wederzijdse geste, wilde ik dat hij z’n zicht zou terug krijgen.Het is met dit opzet dat ik de tentoonstelling « Navivé » (Witte Zuster) organiseer, samengesteld uit portretten van de inwoners van Soukpotomé te Bénin. Dankzij de vriendelijke samenwerking vanwege de Jeugdschepen, Mijnheer Bott, realiseert mijn droom zich nu ».

De « Maison de la Jeunesse » (Prekelindenlaan 78) stelt tentoon van 12 tot 20 mei 2011. Openingsuren : van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u en in het weekeinde van 14u tot 18u.

Inlichtingen : Jeugddienst – 02 732 28 37 – jeunesse@woluwe1200.be

X