Sport - Archieven

Laat de ballen maar rollen …

Vanaf het begin van de maand mei is de cochonnet opnieuw heer en meester in Sint-Lambrechts-Woluwe ! Tot groot jolijt van de amateurs van de petanque. “De tripletten van de stad” worden wekelijks georganiseerd tot aan het begin van de grote vakantie. Zoals de meesten onderhand weten, is dit kleine petanque-circuit helemaal niet voorbehouden aan specialisten. Iedereen is welkom om enkele gezellige en sportieve momenten te delen in een kameraadschappelijke sfeer.

Negen, voor het merendeel, zondagetappes staan dit jaar op het menu. Een “bonus”-ontmoeting wordt georganiseerd op 1 september in het kader van ‘Dynamifête’. De ploegen bestaan uit drie spelers. De inschrijvingen gebeuren ter plaatse, individueel of per ploeg, vanaf 10u – 1 €/speler. De spelletjes beginnen om 10u15 en eindigen omstreeks 13u.

Het materieel wordt gratis ter beschikking gesteld van de spelers die er geen hebben. ’s Middags wordt een aperitief aangeboden aan alle spelers terwijl een barbecue wordt aangestoken aan de rand van de piste om de hongerige magen te spijzen.

Elke ronde laat de deelnemers toe om punten te vergaren met het oog op een eindklassement ter gelegenheid van de laatste ontmoeting die plaats vindt op zondag 29 juni in het kader van de prestigieuze « La Woluwéenne », de grote Petanque Open die onze gemeente elk jaar houdt. Prijzen en verrassingsgeschenken zijn er voor de meest hardnekkige ‘trekkers’ en ‘punters’.

Noteer alvast in Uw agenda :

* 5 mei Burgercentrum Kapelleveld (Dumontlaan)
* 12 mei Roodebeekpark (Roodebeeksteenweg)
* 19 mei

Gemeentestadion (Struykbekenweg)

Burgercentrum Kapelleveld (Dumontlaan)

* 26 mei Meudon-Van Meyel (Georges Henrilaan – Pachthoeve)
* 2 juni Elite (Sint-Lambertusstraat 34)
* 9 juni Elite (Sint-Lambertusstraat 34)
* 16 juni Meudon-Van Meyel (Georges Henrilaan – Pachthoeve)
* 22 juni Hof-ten-Berg (zaterdag in het kader van het wijkfeest)
* 29 juni Gemeentestadion (Struykbekenweg – op zaterdag in het kader van de “Woluwéenne”)
* 1 september Gemeentestadion (Struykbekenweg – op zaterdag in het kader van Dynamifête).

Inlichtingen : Diensten van Schepen Eric Bott – 02 776 82 58 – va-vl@woluwe1200.be

X