Jeugd - Archieven

Cinévilla : zondag 22 mei

Cinévilla, zondag 22 mei
Een hele dag film voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar

 • Pluk van de Petteflet // 9u30 tot 11u (vanaf 6 jaar)
  Op zijn zoektocht naar een nieuwe plek om te wonen, komt de achtjarige Pluk met zijn kleine rode kraanwagentje terecht bij de Petteflet. Er is geen kamertje beschikbaar, maar in de aangrenzende Torteltuin ontmoet Pluk Dollie de Duif die hem vertelt dat het torenkamertje op de Petteflet leegstaat. Pluk doet zijn intrek in de Petteflet en al snel maakt hij kennis met een aantal flatbewoners, zoals mevrouw Helderder en haar dochter Aagje, meneer Pen van het winkeltje.
  Aansluitende workshop van 11u tot 12u30 (apart inschrijven)
 • Where the wild things are // 13u30 tot 15u (vanaf 9 jaar)
  In de film, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Maurice Sendak, heeft de achtjarige Max het niet makkelijk. Hij heeft geen vrienden, zijn ouders zijn uit elkaar, zijn zus is op de leeftijd dat ze niets van haar broertje moet hebben en het ergste: Hij moet leren leven. Wanneer dit alles resulteert in een flinke ruzie met zijn moeder vlucht Max in zijn pyjama annex dierenpak weg en ontdekt een bootje. Hij grijpt zijn kans en zeilt ermee weg. Wanneer hij een eiland ziet koerst hij erop af en ontdekt dat er Wilde Dingen leven. Met een smoesje weet hij ervoor te zorgen dat hij hun koning word, en dan begint het feest.
  Aansluitende workshop van 15u tot 17u30 (apart inschrijven)
 • Les Barons // 15u tot 17u30 (vanaf 12 jaar)
  “Om in het leven baron te zijn, moet je zo lui mogelijk zijn. Elke mens wordt namelijk geboren met een krediet aan stappen. Elke stap brengt je dus dichter bij de dood. Wij, baronnen, weten dit van bij het begin. De meest ambitieuze baron, ben ik, Hassan. Ik droom ervan de mensen te doen lachen en er mijn beroep van te maken. Maar voor mijn vader is dit geen echt beroep,. Buschauffeur wel daarentegen, een beroep met een loonfiche aan het eind van de maand. Bovendien is dit bij ons ongepast, op scène staan, de mensen doen lachen door over je familie en je vrienden te praten. Vooral in de ogen van Mounir, de echte baron, de oudste onder ons, mijn voornaamste inspiratiebron en de broer van de prachtige Malika. Bij ons geldt : raak niet aan de zus van je vriend want ze is zoals een vriend met lang haar.
  Met aansluitend gastspreker

2,50 € per film / 5 € voor workshop + film / 1,50 € voor kinder – en jeugdwerkingenVooraf reserveren !!Info & reservatie
Roodebeekcentrum | Villa Montald
Roodebeeksteenweg 270
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
Tel : 02 770 64 48
roodebeek@vgc.be
Van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 17u00

X