Sport - Archieven

« Het is mooi, een stad die loopt ! »

Op 29 april a.s. is Sint-Lambrechts-Woluwe voor de vierde maal gastheer van de « 15 kilometer van Sint-Lambrechts-Woluwe ». Zoals de voorbije jaren is deze populaire joggingdoorheen de straten van onze gemeente tot stand gekomen dankzij de nauwe samenwerking tussen de gemeentediensten, de lokale joggingclub Kûristo, de vzw Sportfonds maar ook de politiediensten van de zone Montgomery, de lokale afdeling van het Rode Kruis en de MIVB.

Het programma omvat, wis en zeker, een omloop van 15 kilometer, voor de gevorderde lopers maar ook een beperkte omloop van 6 kilometer voor de beginnende lopers en een proef zonder tijdsopname van 1 kilometer, voorbehouden voor kinderen. Het langste traject voert de loper doorheen de mooiste plekjes van Sint-Lambrechts-Woluwe, waaronder het Maloukasteel, de Sint-Lambertus- en de Heilige Familiekerk, de geneeskrachtige plantentuin, het gemeentehuis, het Roodebeekpark, de windmolen en de hoeve Hof-ter-Musschen, de stadstuintjes van Kapelleveld,… Met dit groots opgezette sportevenement biedt de gemeente eens te meer de mogelijkheid om op orginele wijze z’n patrimonium te (her)ontdekken en z’n imago op te vijzelen.

Nochtans zijn de organisatoren dit jaar verplicht geweest om enkele kleine wijzigingen aan te brengen in de uitstippeling van het parcours. Het startschot wordt nog steeds gegeven aan het Fallonstadion maar de aankomst zal, omwille van een voetbalwedstrijd, plaats vinden op het voorplein van de Struykbekenweg. Immers, Royal White Star Woluwe FC krijgt KV Oostende op bezoek, vanaf 15u, ter gelegenheid van de kampioenschappen van de tweede afdeling en de veiligheidsvoorschriften vanwege de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken laten niet toe om het aankomstdorp binnen de voetbalzone te houden na een bepaald uur.

Als gevolg hiervan en teneinde de feeststemming niet voortijdig in de kiem te smoren, de prijsuitreiking op rustige wijze te kunnen laten plaats vinden en de lopers de kans te geven om opgelucht adem te halen, zullen de animaties die voorzien waren bij aankomst, waaronder een gratis concert van de rockgroep Kaptain Héroïk, verplaatst worden naar het speelplein Maloupark. In de nasleep van de loopwedstrijd en om de dag verder te zetten in het kader van de sport, ontvangen alle lopers evenals vrijwilligers van het loopevenement, op initiatief van de schepen van Sport, Jeugd en Verenigingsleven, Eric Bott, een gratis toegangsticket voor de wedstrijd van voetbalclub White Star.

Inlichtingen en inschrijvingen : 02 538 54 58 – info@urbantour.bewww.urbantour.be

X