Verenigingsleven - Archieven

Een welgevulde dag

PC Elite legt de laatste hand aan de voorbereiding van de « Woluwéenne », de Petanque Open van Sint-Lambrechts-Woluwe, die op zaterdag 29 juni zich neervleit op het voorplein van de Struykbekenweg, tegenover het gemeentestadion. Enkele van de beste nationale spelers, mannen en vrouwen, zijn in principe aanwezig op deze belangrijke wedstrijd in de nationale kalender. Meerdere categorieën (Tripletten heren, Tripletten dames en Dubbelspel dames), enkel toegankelijk voor houders van een fedreale licentie, staan op het programma en het niveau van de deelnemers staat steeds garant voor een verplaatsing. Niet enkel kampioenen zijn welkom die dag want de pistes staan eveneens open voor de laatste etappe van de « Tripletten in de stad », het kleine sympathieke petanquecircuit dat sinds begin mei elk weekeinde de petanquepistes te Sint-Lambrechts-Woluwe bevolkt.

Zoals elk jaar en dit op initiatief van de schepen van het Verenigingsleven, Eric Bott, worden de lange petanque-uren aaneengeregen door het grote Zomerbal, gratis en toegankelijk voor iedereen. De animatie wordt gebracht door de Bretoense zanger en musicus Gérard Jaffrès alsook door een buitengewoon figuur van de Brusselse folklore, Le Grand Jojo, die in supervorm verkeert. Tenslotte neemt de cochonnet het weer over de volgende morgen met een wervingsdag, toegankelijk voor iedereen, vergunningshouder of niet. Vanaf 10u zijn er wedstrijden in dubbelspel (heren, dames, gemengd, jeugd,…).

Info : « La Woluwéenne » (0477 39 54 58) / « De Triplette in de stad » en het Zomerbal (diensten van schepen Eric Bott – 02 776 82 58 – va-vl@woluwe1200.be )

X