Sport - Archieven

De derde editie van de Football Kick-Off 31 augustus in het Fallonstadion.

De derde editie van de Football Kick-Off, een toernooi voor voetballers met een verstandelijke handicap, zal plaatsvinden op 31 augustus in het Gemeentelijk Fallonstadion. Vierendertig ploegen die 400 spelers vertegenwoordigen, afkomstig uit alle hoeken van België, zullen deelnemen aan het evenement.

Het doel van de Football Kick-Off is om een geweldige dag te gunnen, met het voetbal als uitgangspunt, aan atleten met een verstandelijke handicap. Wat dit evenement uniek maakt, is de aanwezigheid van professionele trainers uit 1ste en 2de nationale klasse die tijdens het toernooi de G-voetbalteams coachen. Bovendien worden de wedstrijden in goede banen geleid door scheidsrechters uit de nationale afdelingen en kunnen de spelers ook penalty’s trappen terwijl er een pro doelman in doel staat. Alle spelers dragen die dag ook truitjes van de clubs van de nationale afdelingen. Dit alles om de personen met een verstandelijke handicap een unieke ervaring te bieden.

De deelname van de reguliere nationale afdelingen creëert een brug tussen het reguliere voetbal en het G-voetbal. Voor deze derde editie, na Tubeke en Geel, besloten de organisatoren om gebruik te maken van de mooie accomodatie van het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Geert de Vlieger is ambassadeur voor de goalkeepers. Paul Allaerts vertegenwoordigt de scheidsrechters tijdens het toernooi en de BFC Pro (belangenorganisaties van toptrainers) biedt haar volledige ondersteuning aan het toernooi. Hebben reeds hun deelname bevestigd, Dennis Van Wijck(Antwerp FC), John van den Brom (RSCA), Jan Ceulemans, Ron Jans(Standard), Adrie Koster (Beerschot AC), Ronny Vangeneugden (OHL) en Harm van Veldhoven (KV Mechelen).

De Football Kick-Off dankt zijn organisatie aan Special Olympics Belgium, de vzw Open Stadion, de Pro League en Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV). Meer informatie is beschikbaar op www.footballkickoff.be of info@footballkickoff.be, 02/774 24 24.

X