Geen onderdeel van een categorie

Het Fallon Stadion in een nieuw kleedje !

Ondanks de mindere weergoden zijn de werkzaamheden voor de heraanleg van de atletiekinfrastructuur in het Fallon stadion van Sint-Lambrechts-Woluwe beëindigd binnen de oorspronkelijk vooropgestelde termijn. Het betrof de uitbreiding van de pisteoppervlakte en de gedeeltelijke vernieuwing van de kunststofbedekking die voortaan prat kan gaan op een spectaculaire blauwe kleur. De kost van dit project bedroeg ongeveer 250.000 € waarvan 60% gesubsideerd werd door de Cocof (Commission communautaire française).

De laatste herstelling dateerde van 2002 maar vervolgens werd de piste tot tweemaal toe sterk beschadigd door heftige overstromingen die, niettegenstaande de punctuele herstellingen, sterk hebben bijgedragen tot de vroegtijdige veroudering en beschadiging ervan. De herstellingswerken waren dus meer dan verantwoord en de idee om het aantal banen op acht te brengen over de gehele omtrek is vlug een verstandige keuze gebleken.

De atletiekpiste van het Fallon stadion beantwoordt voortaan aan de criteria die vereist zijn voor Belgische kampioenschappen en zelfs, in voorkomend geval, wedstrijden op internationaal niveau. De infrastructuur biedt bovendien de mogelijkheid alle korte sprintproeven af te leggen: 100 m, 200 m en horden en dit in de twee richtingen, zodat de atleten altijd kunnen genieten van de windsteun, welke ook de richting van de wind zij. Het betreft hier waarschijnlijk een première voor België!

Previous Article
Voetbal alom !
X