Verenigingsleven - Archieven

Feestdagen !

Iedereen kent Dynamifête ! Sedert 17 jaar vormt deze zondagse afspraak met een beslist ontspannen toonaard het orgelpunt van de grote vakantie. Ditmaal hebben de organisatoren, om het feest in te leiden, de dag voordien twee originele smaakmakers voorgesteld.

Op zaterdag 30 augustus vindt er nl. op het speelplein van Parc Malou een aangename reeks van straatmuziek en -dans plaats, van ’s middags tot 15u, gevolgd door “verhalen van Malouters » omstreeks 15u30. Alle kunstenaars die dit eerste gedeelte animeren, zijn afkomstig uit Brussel. Zij polijsten hun noten  met een vleugje humor gedurende bijna drie uur. De knotsgekke fanfare van « Zieverer Street Orchestra » trapt het festival op gang met Klezmer muziekfragmenten en enkele opgefriste bohemer jazzstukjes. De zanger en accordeonspeler Christian Pourtois treedt in hun voetsporen (13u) door het publiek mee te nemen in het universum van het musettebal. Hij wordt afgelost om 13u45 door het lachwekkende stel van « Tram 33 » met z’n alle-terrein-blues en we besluiten rond 14u30 met de betoverende en ontspannen melodieën van Gerard Spencer op z’n merkwaardig instrument, de « PANArt Hang ».

Het vervolg is gewijd aan mooie verhalen, met enkele rustpunten, dichtkunst en mysterie, in perfecte harmonie met de natuurlijke omgeving. Mugabo draait de eerste bladzijden om van de muzikale verhalen « Mugabo in het land van de duizend heuvels » (15u30 – vanaf 3 jaar), gebaseerd op de traditionele Ruandese gezangen en waar djembé, balafon en andere slaginstrumenten een belangrijke rol spelen. Het tweede hoofdstuk (16u45 – voor kinderen alle leeftijden) wordt toevertrouwd aan ‘Thomas de praatvaar’ die z’n jonge publiek op sleeptouw neemt met « De verschrikkelijke legende van de geschiedenissmokkelaar », een magisch verhaal dat menigeen de koude rillingen zal doen krijgen! Tenslotte sluit Compagnie van Phoenix, met stem, zang en dans, het grootboek af van de “Maloutersverhalen» (17u30–vanaf 5 jaar) dankzij enkele betoverende verhalen en legenden uit de Keltencultuur.

De volgende dag, vanaf 10u30, neemt Dynamifête het spektakel over en nodigt, naar gewoonte, klein en groot uit om zich te vermaken in gezinsverband. De straatkunsten vormen opnieuw het thema: een gevarieerd programma met een razende opeenvolging van animaties, attractiespektakel, demonstraties en initiaties waar ongetwijfeld iedereen zich in kan vinden.

Verrast vooreerst door goochelaars, kunt u op de site vervolgens, losjes door elkaar, genieten van: de fanfare van Zieverer Street Orchestra, Manu, de uitzonderlijke ballonnenschilder van “Compagnie Circomedie”, de heerlijke “seventies” sfeer met de groep ‘What The Funk’, de muzikale fabels van de “Gezellen van de tijd”, het kinderspektakel «Camille aan de Vanille» uitgevoerd door de komedianten van de ” Compagnie van de goudzoekers”, de indrukwekkende luchtacrobatische vertoningen van “Compagnie Tempo van Aiolos” (de wilg en de eekhoorn / Archibald & Goran / Ticao), het  rockconcert rock van Philou en de vallende sterren, het burleske theater e «Een baksteen in de maag» van Compagnie op de werf”, de kluchten van de poesjenellen van Buguel Noz, de magische verhalen van de “Sprookjesbibliotheek”, de deuntjes van het muzettenbal van Christian Pourtois, de jongleerkunsten en de vrolijke kitch goochelkunsten (‘de buit is binnen’) van de “Bonte Compagnie”, de merkwaardige rotaties van de koorddansers van de “Circusschool van Brussel”, het   interactieve dierenspektakel van “Sylvain de magiër”, de bevreemdende muziek van  Gerard Spencer, de kranke animaties van “Compagnie Circomedie” en, kers op de taart, meerdere vertoningen van het zeer gekende “Theater van Ratinet” («de verjaardag van Ratinet » / «Het ei van Coco » / « Ratinet en de draak Zouzou ») die wis en zeker voor een grote toeloop zullen zorgen.

Dit overzicht bevat slechts een greep uit het geheel van de voorgestelde activiteiten. Vallen nog te vermelden: de beginnersateliers van de circusschool “Imagine”, de schminkstand « Grimages », de tochten op de rug van een poney, kennismaking met de diabolo door « Negen zeven vijf drie een », een reuzenspel « Lasertag », een benji-trampoline (vanaf 3 jaar), vertoningen van de dansgezelschappen en sportclubs, een visserswedstrijd voor kinderen alsook het gratis laten graveren van identificatiegevens op fietsen onder begeleiding van de politiezone  Montgomery.

Meerdere sportkringen, verenigingsgroepen en scoutseenheden van Sint-Lambrechts-Woluwe zijn aanwezig, evenals de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis, JJJY en de gemeentediensten Jeugd, Sport en Verenigingsleven. Vergeten we tenslotte de traditionele snuffelmarkt niet. Alles is bovendien ter plaatse voorzien om de honger en de dorst te stillen.

De toegang tot dit feest en het geheel van de voorgestelde animaties is zoals gebruikelijk volledig gratis.

Info : diensten van de schepen van jeugd, sport en verenigingsleven & JJJY–  02 776 82 53 – info@dynamic-tamtam.be

Info en reservaties voor de rommelmarkt : 02 761 03 48

Previous Article
Poseidon op vakantiegolven
X