Archieven

AIDS bestrijding laat zich niet improviseren

Op vrijdag 28 november organiseren Isabelle Molenberg, schepen van Gelijke Kansen en Eric Bott, schepen van Jeugd, een improvisatievoorstelling in het kader van de werelddag tegen aids.

Aids, het ‘Aquired Immune Deficiency Syndrome’ (verworven immuundeficiëntiesyndroom) verzwakt het immuunsysteem van ons lichaam zodat infecties kunnen optreden. De ziekte wordt veroorzaakt door het hiv, het Humaan Immunodeficiëntievirus.

Soa’s zijn Seksueel Overdraagbare Aandoeningen. Omdat ze vaak discreet zijn (zonder zicht – bare symptomen) kan je een soa doorgeven zonder dat je het zelf beseft.

Sinds geruime tijd worden allerhande sensibiliseringsacties gevoerd, vooral voor de jongeren. Animaties, reclamespotjes, informatiesessies, uitdeling van condooms en preventiebrochures, video’s, … Alle middelen zijn toegestaan om de aandacht te trekken van de adolescenten.

Helaas zijn aids en soa’s nog steeds de wereld niet uit en treffen ze vooral diegenen die het minst voorzichtig of het meest onwetend zijn.

In het kader van de werelddag tegen aids, ieder jaar op 1 december, organiseert de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe haar eigen sensibiliseringsactie: de improvisatievoorstelling “Combattre le SIDA, cela ne s’improvise pas”.

De toeschouwers moeten daarbij een aantal woorden opnoemen die verband houden met soa’s en waarmee de acteurs gaan improviseren rond dit thema dat nog vaak taboe is.

De cel Gelijke Kansen houdt een aantal informatiestands in samenwerking met het Centrum voor Gezinsplanning en Seksuologie van Sint- Lambrechts-Woluwe.

Voor de leerlingen van het vierde middelbaar van verschillende scholen in de gemeente is er een namiddagvoorstelling die wordt voorafgegaan door een sensibiliseringsactie in de klas.

Vrijdag 28 november om 20 uur Feestzaal van het Don Bosco College, Stokkel – sesteenweg 270

Gratis toegang

Info en reservaties (vóór 25 november): 02.761 28 84 – fase.gsst1@woluwe1200.be

Previous Article
Hulde aan onze kampioenen
X