Jeugd - Archieven

Voer voor plaatjesjagers…

Of je nu een leek bent of een fervente amateurfotograaf, het nieuwe initiatief van Wolu Jeugd, naar een idee van schepen Éric Bott, zal je allicht niet onverschillig laten : in de komende maanden wordt een fotowedstrijd georganiseerd die loopt tot net voor de zomervakantie … Dat zou iedereen ruim- schoots de tijd moeten bieden om adembe- nemende plaatjes te schieten !

De wedstrijd is open voor alle jongeren van 12 tot 25 jaar die in Sint-Lambrechts-Woluwe wonen of er school lopen. De deelnemers worden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën (van 12 tot 15 jaar, van 16 tot 20 jaar en van 21 tot 25 jaar) en zij krijgen tot 30 juni 2015 de tijd om een reeks van maximaal 15 foto’s in te dienen in digitaal formaat.

De deelnemers hebben de keuze uit twee onderwerpen :

  • Sint-Lambrechts-Woluwe : een breed actieterrein, geogra sch afgebakend, waarmee de fotograaf zich artistiek kan uitleven rond de architectuur van de gemeente, haar landschappen, straten en wijken, met portretten van inwoners, enz.
  • Jong zijn in 2015 : een al even breed thema als het vorige dat je vanuit verschillende invalshoeken kunt benaderen, heel intimistisch of als een heuse reportage, om de jeugd van nu in beeld te brengen.

Een jury van professionals, afkomstig uit de wereld van de fotogra e maar ook uit de sector jeugd en cultuur, zal in september 2015 de beste reeksen voor elk thema en voor elke leeftijdscategorie bekronen.

De winnaars krijgen mooie prijzen, aangeboden door de wedstrijdpartners, en hun inzendingen zullen worden gepubliceerd in verschillende gemeentelijke infotijdschriften en op de websites www.dynamic-tamtam.be en www.wolu-jeunes.be. De winnende foto’s zullen ook te bewonderen zijn op een tentoonstelling in het Jeugdhuis.

Het inschrijvingsformulier en het gedetailleerde wedstrijdreglement staan op de website www.wolu-jeunes.be.

INFO: diensten van schepen Éric Bott 02 776 82 55

X