Verenigingsleven

Portugees avontuur in het gezelschap van ‘Focus Femmes/Focus Filles’

Sinds meerdere jaren heeft ‘Focus Femmes/Focus Filles’ de gewoonte aangenomen om verre oorden op te zoeken tijdens een grootse multiculturele spektakelavond, telkens in de zaal Rotonde in het Fallonstadion (J.F. Debeckerlaan 54). Aanstaande zaterdag 16 maart, vanaf 19u30, nemen we jullie mee naar Portugal.

Vanaf de eerste momenten wordt men ondergedompeld in de Lusitaanse atmosfeer met een degustatieve toets  vermits er een verrassingsdiner met culinaire specialiteiten wordt aangeboden. De avond wordt vervolgens opgeluisterd door het folkensemble Emmaús, afkomstig van de groene provincie Minho en bestaande uit dansers, muzikanten en zangers.  Het betreft hier kunstenaars die sinds meerdere decennia met hun optredens de culturele bronnen van deze noordelijke streek in de verf zetten en elk feest aangrijpen als een uitgelezen kans om samenzijn en dorpsgezelligheid te paren aan enkele typische rituelen.

Een reeks traditionele volksdansen – Vira, Malhö en Chula –, samengebundeld onder de term « Rancho », worden vertolkt tijdens een spectaculaire vertoning met bonte kostuums en toebehoren die zeer eigen zijn en die de danseressen van Minho onderscheiden van die van andere Portugese provincies. Dit spektakelscenario van luttele uurtjes wordt aaneengeregen met het aanleren van enkele eenvoudige danspassen van één van de folkloristische dansen. Vanaf 22u trekt Sonocturne iedereen op de dansvloer op de ritmes van hits van vroeger en nu.

De toegangsprijs bedraagt 27 € (aperitief + maaltijd + avond / 12 € voor kinderen jonger dan 12 jaar). Reservatie is verplicht.

Inlichtingen en reservatie: 02 734 14 31 – z.boundouhi@woluwe1200.be

X