Sport - Archieven

Voetbal alom !

Op zaterdag 12 mei, een kleine maand vóór de aftrap van het Europees voetbal kampioenschap 2012, staan bijna honderd « nationaal geslecteerden » klaar om de overwinning te betwisten op de terreinen van het gemeentestadion Fallon, ter gelegenheid van het voetbaltoernooi van de lagere scholen.

Elke ingeschreven ploeg krijgt bij die gelegenheid de naam van een Europees land toegewezen. De kaart van Europa zal nochtans niet volstaan voor het aantal deelnemers a an dit sportgebeuren en zodoende zal men de hele wereld moeten afstruinen om elke ploeg van naam te voorzien.

Het scenario van de voormiddag, dat sinds jaren beproefd is tot tevredenheid van eenieder, blijft ongewijzigd met drie categorieën – « Kleintjes » (1e en 2e lager onderwijs), « Middelgroten » (3e en 4e lager onderwijs) en « Groten » (5e en 6e lager onderwijs) – , ploegen van 5 spelers op kleinere speeloppervlakten en een poolesysteem ter kwalificatie, hetgeen alle kleine Messi’s zal toelaten om bij voorbaat meerdere matchen te kunnen afwerken, onafhankelijk van het behaalde resultaat.

Inlichtingen : Diensten van Schepen Eric Bott – 02 776 82 56 – sport@woluwe1200.be

X