Sport - Archieven

Nieuw : looptechniek-cursussen in het Fallonstadion

Lopen is een essentieel bestanddeel in de meeste sportdisciplines. Nochtans wordt dit aspect dikwijls veronachtzaamd, ja zelfs volledig vergeten in de trainingsprogramma’s van vele disciplines. Een onaangepaste loophouding betekent een vermindering van de prestaties. Tegenover bepaalde opvattingen als zou lopen aangeboren zijn, dient de nadruk te worden gelegd op technische opleiding.

Deze laat toe om beter de spieren te bewerken die onder spanning staan tijdens het lopen en het lichaamsenergieverbruik te verminderen voor een zelfde inspanning. Een verbeterde looptechniek biedt bovendien ontegensprekelijke voordelen op het vlak van blessurepreventie door aanzienlijke vermindering van spanningen in spieren, pezen en gewrichten.

Vertrekkende van de leuze ‘een verbeterde looptechniek leidt tot betere prestaties’ organiseert de vereniging « Get in Shape », alle woensdagnamiddagen , van 14u tot 17u in opeenvolgende groepen, in samenwerking met het Sportfonds van Sint-Lambrechts-Woluwe en op de terreinen van het Fallonstadion, « workshops » die uitsluitend over looptechniek gaan met gerichte oefeningen en verstrekt door professionele lesgevers afkomstig uit het sportmilieu.

De complete cyclus is gespreid over 12 weken ten belope van één wekelijkse sessie van een half uur. Het programma is toegankelijk vanaf de leeftijd van 6 jaar en opgevat als ideale aanvulling van eenderwelk beoefende sport.Elke groep bestaat uit maximaal 6 personen om de kwaliteit te garanderen en een individuele opvolging te verzekeren tijdens de  sessie. De bijdrage is vastgesteld op 15 € per sessie of 120 € voor een volledige cyclus van 12 sessies.

Inlichtingen : 0477 76 80 56 – getinshape.sportmedecine@gmail.com

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X