Archieven

De « Woluwéenne » : petanque voor iedereen !

Meerdere edities op rij heeft de« Woluwéenne », niet zonder enige trots, het statuut van nationale proef verkregen die deze « Petanque-open » een beschermde plaats bood in de kalender van officiële competities en bijgevolg een belangrijk aantal deelnemers met vergunning. Deze bevoorrechte positie betekende evenwel ook het opnemen van een aantal hinderlijke verplichtingen.

Om tot een meer soepele organisatie te komen, heeft de organiserende club van deze manifestatie, PC Elite , samen met de gemeentelijke sportdienst en het Sportfonds van Sint-Lambrechts-Woluwe besloten om dit statuut niet meer aan te vragen. Het scenario van de « Woluwéenne » is dus aanzienlijk gewijzigd, tot ieders voldoening. Op 25 juni a.s. heeft ze opnieuw plaats op het voorplein van de Struykbekenweg, tegenover het Fallonstadion.

De wedstrijden in de ochtend (tripletten voor heren om 9u en dubbels voor dames om 9u30), die bekend staan als de « Grote prijs », zijn voorbehouden aan de spelers die aangesloten zijn bij de Belgische federatie maar vanaf 14u en dit gedurende de hele namiddag kan dit evolueren, tesamen met de amateurspartijen tot een geheel in ‘open vriendschaps’-stijl. Ter aanvulling van het menu is er de finale van de “tripletten in de stad” met een eerste cochonnetje om 10u30.

Inlichtingen: de « Woluwéenne » en het vriendschapstoernooi in de namiddag (0477 39 54 58) / « Tripletten in de stad » (diensten van sportschepen Eric Bott – 02 771 03 44)

X