Verenigingen

Hulp aan personen
-> Administratieve diensten

DIENST GEZIN, SOCIALE ACTIE, SENIOREN, GEZONDHEID, GELIJKHEID VAN KANSEN, PERSONEN MET HANDICAP

Schepenambt van Mevrouw
Isabelle Molenberg
Paul Hymanslaan 2
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
02 761 28 33

Verantwoordelijke
Ariane Brondeel
02 774 35 56
fase.gsst1@woluwe1200.be

Kantoren :
Paul Hymanslaan 2
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
&
Gulledell 98
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Deze dienst, die als hoofdopdracht heeft de burgers te helpen, bestaat uit verschillende elkaar aanvullende eenheden die alles in het werk stellen om een doeltreffend antwoord te geven op de vragen van de inwoners in sociale aangelegenheden.

Haar acties bestaan uit voorlichting en preventie, hetzij ten behoeve van jongeren en toekomstige ouders, om hen bewust te maken van diverse gezondheidsvraagstukken, hetzij via bewustmakingscampagnes inzake gelijke kansen en de organisatie van diverse evenementen met dit doel.

Naast het verstrekken van informatie biedt de dienst een luisterend oor en persoonlijke hulp aan personen in moeilijkheden over diverse onderwerpen, begeleidt hij toekomstige gepensioneerden bij hun procedures en verleent hij kortingen op water- en kabeltelevisieabonnementen aan burgers met een BVT-status en/of in een invaliditeitssituatie.

Het zorgt voor het welzijn en het comfort van senioren door hen hulp te bieden bij het onderhoud van hun woning, met inbegrip van een boodschappendienst en de levering van maaltijden aan huis, en door hen een gevarieerd aanbod van vrijetijdsactiviteiten aan te bieden. Mensen met een handicap kunnen hier waardevolle hulp vinden, aangezien zij worden verwelkomd en ondersteund bij hun administratieve procedures. Zij hebben ook de mogelijkheid om sociale banden op te bouwen door deel te nemen aan verschillende aangepaste vrijetijdsactiviteiten. Een vervoerdienst stelt personen met beperkte mobiliteit in staat zich in de gemeente te verplaatsen en compenseert zo enigszins het verlies aan autonomie waarmee zij te maken krijgen.

Al deze acties zijn op hetzelfde doel gericht, namelijk sociale bijstand voor alle burgers, ongeacht hun situatie.


Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA)

Contact
Fatima Bouchirab
02 774 36 70
f.bouchirab@woluwe1200.be

Roodebeeksteenweg 137 (benedenverdieping)
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe


ACTIRIS agentschap

Roodebeeksteenweg 137 (benedenverdieping)
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
0800 35 123
woluwesaintlambert@actiris.be

Het tewerkstellingshuis ontvangt eveneens de jobdienst van de vzw Wolu-Services (zie elders)

 

X